Hotellrumsdörrar till en pärla i Bohuslän

Tvärs över vattnet från Lysekil i Bohuslän ligger ön Skaftö med samhällen som Stockevik, Rågårdsvik, Grundsund och Fiskebäckskil. Fiskebäckskil var från början ett fiskeläge och skepparsamhälle som grundades redan på 1500-talet. Idag är Fiskebäckskil ett sommarparadis där man kan sola och bada, promenera, cykla, spela golf och njuta av god mat i skärgårdsatmosfär.

 

Fiskebäckskil på Skaftö är också platsen för Slipens Hotell som vill dela med sig av samhällets rika kulturarv, skrönor och fiskarhistorier till sina gäster.

– Alla våra rum har fått en helt egen personlighet och berättar sin egna alldeles speciella historia. Vi gjorde en omfattande renovering under 2016 av hotellet men märkte att vi inte fått rätt dörrar till hotellrummen, berättar Reine Patriksson som driver verksamheten tillsammans med Jonas Svensson.

– Under våren 2018 fick vi på Roslöv i uppdrag att leverera tolv brandklassade, rökgastäta och ljudisolerande dörrar till hotellrummen. Efter jul och nyår 2019 kompletterade vi med dörrstängare, säger Håkan Sävås på Roslöv. Monteringen av dörrarna har gjorts av lokala hantverkare.

– När vi var i en pressad situation där dörrbytet var nödvändigt och behövde göras på kort tid fick vi bästa tänkbara service, avslutar Reine.