Hellbergs Dörrar i Mellerud AB förvärvar Roslöv AB

 

 

Hellbergs Dörrar i Mellerud AB förvärvar 100% av aktierna i B.A. Roslöv AB med tillträde per 2021-01-01. Köpare och Säljare är överens och har signerat ett aktieöverlåtelseavtal.

 

Hellbergs Dörrar i Mellerud AB tillverkar klassade ståldörrar som branddörrar, säkerhetsdörrar, tamburdörrar, brandluckor, brandskjutportar och rostfria dörrar.

Företaget grundades 1950 av Kurt Hellberg och omsätter drygt 100 mkr.

B.A. Roslöv AB säljer och monterar ståldörrar, metallpartier och portar i Göteborg med omnejd.

Man lagerför även ståldörrar i olika standardstorlekar för snabba leveranser samt erbjuder serviceavtal.

Företaget grundades 1973 av Arvid Roslöv och omsätter drygt 45 mkr.

Roslöv blir ett dotterbolag till Hellbergs och kommer att fortsätta verka under sitt egna varumärke.

 

VD och ägare Sebastian Hellberg berättar:

– Roslöv är ett välkänt och fint varumärke i Göteborg så när jag fick chansen att förvärva bolaget och göra det till en del av Hellbergs tvekade jag inte.

Bolaget grundades en gång i tiden som en återförsäljare till oss och Arvid Roslöv var dessutom svåger till min farfar, så affären känns logisk på flera plan.

Jag ser nu fram emot att inleda ett långsiktigt och bra samarbete med Roslöv och gemensamt arbeta för att öka våra volymer av ståldörrar till den expansiva Göteborgsregionen.

 

VD på Roslöv AB Håkan Sävås med anställda ser fram emot en mycket spännande framtid med Sebastian Hellberg som ny ägare och ser en stor potential att kunna medverka till en större närvaro och bättre service till våra kunder på marknaden i västar Sverige.