En vanlig dag på jobbet

Måttning

Jag är framme på jobbet halv sju. Vi tar en kopp kaffe och pratar om helgen. Den ene ska alltid vara värre än den andre…

06:45 börjar vi med nya och pågående montage av dörrar och partier. Idag ska vi montera in ett nytt aluminiumparti till en trapphusentré vid Götaplatsen. Efter att ha kikat på arbetsordern och sett vart partiet ska sättas, inser jag att vi kommer behöva bära partier, glas och verktyg en bra bit.

Vi lastar på partierna, glasen och ser över de lås och beslag som vi ska ha med. Kontaktar beställaren så vi kan få nycklar. Larm- och automatikpersonal som ska vara med under dagen kontaktas också.

Väl framme börjar vi planera hur vi på bästa och snabbaste sätt ska få allt vi behöver till platsen. Tänker att det hade varit riktigt skönt om vi fick en parkering precis utanför. Ringer beställaren som har nycklarna vi behöver och frågar samtidigt om det är okej att ställa bilen vid entrén. ”Här kan du tyvärr inte parkera. Närmaste parkering blir Heden” blir svaret. Inte det man ville höra!

Byte av parti

Det har blivit dags att byta partiet. Vi börjar montera ner behör och glas. Det befintliga partiet är svetsat. Det är svårt att komma åt och vi vill ju få ner det gamla partiet så det blir så lite åverkan som möjligt. Efter cirka 1,5 timma har vi fått ner partiet och det är dags för frukostrast. Det blir ett café i närheten.

Under rasten ringer beställaren och undrar om vi kan montera in ett extra microlås i partiet. Detta hade missats vid beställningen. Så fort vi kommer tillbaka från frukosten undersöker vi om det funkar och svaret blir att vi löser det, vilket uppskattades av kunden. Däremot måste vi få in det nya partiet först så att vi hinner få tätt innan dagen är slut. Låset tar vi senare eftersom det krävs lite extra handpåläggning.

När vi väl fått ner det gamla partiet, börjar montaget av det nya partiet som ska matcha renoveringen av fastigheten som beställaren gjort. Ut med det bruna 70-talspartiet och in med ett nytt Ferrari-rött. Det blir verkligen ett lyft för entrén!

Klockan närmar sig 14:00 och vi har inte hunnit äta lunch eftersom det varit fullt fokus på att bli klara med glasningen. När det bara återstår ett glas tar jag hand om glasningen, städar och måttar plåtar. Under tiden hämtar Tony bil och släp för att forsla bort det gamla partiet och alla våra verktyg.

Vid 15-tiden åker vi till Roslöv för att sortera och slänga gammalt glas och det gamla partiet. Innan dagen är slut återstår att klippa och bocka plåtar. När det är klart lämnar vi plåtarna på lackning. Troligen är plåtarna klara från lacken under nästa vecka och då kan vi montera och även sätta in extralåset kunden ville ha.