EN FULLSPÄCKAD HÖST OCH VINTER

Det har varit en minst sagt hektisk höst för Roslöv. Flera stora jobb har avslutats som exempelvis Saltholmens Varmbadhus, Skatteverket Rosenlund, Stallbacken Åby och nu senast Brf Solvinden Guldheden.

– Varmbadhuset har renoverats och byggts om i etapper av Iskällans Bygg och vi har levererat alla invändiga dörrpartier i aluminium, utvändiga dörr- och skjutpartier, rostfritt glasat trappräcke, glasat konferensrum och glastak ovanför innergården, berättar Håkan Sävås på Roslöv.

Skatteverket på Rosenlund har fått nya dörrar in- och utvändigt.
– Jobbet var ett rutinuppdrag och det blev klart under november, fortsätter Håkan.

På stallbacken i Åby har Roslöv slutfört montering av ståldörrar och aluminiumpartier till både bostadshus och kontorshus. Jobbet startade i våras och blev klart under september/oktober.
– I Åby har vi också satt aluminiumpartier till entré samt innerdörrar till RA Byggs nya kontorsfastighet, säger Håkan.

Under december månad monteras lägenhetsdörrar på Kolonigatan i Guldheden för Brf Solvinden. Fastigheten är ett landshövdingehus och i äldre fastigheter vill man gärna hitta en dörr som är säker men som också passar in rent stilmässigt. Lösningen blev vita profilerade säkerhetsdörrar och grå karm. När man jobbar med nya produkter i gamla fastigheter kan man ibland stöta på problem vid montering.
– Ja, man vill ju ha ett snyggt slutresultat och då behöver man ibland lägga tid på att göra nya foder – framförallt inne i lägenheterna, säger Håkan Sävås.

Vi välkomnar Toni och Peter!
Under hösten har Toni Salonen börjat på Roslöv. Han har tidigare varit verksam som montör för Roslöv men kommer närmast från en tjänst som Key Account Manager på Robust. Toni kommer arbeta med projektstyrning och försäljning.
– Man kan säga att jag kastades in i hetluften, men jag känner mig trygg i rollen och det ska bli roligt att arbeta ”hands on”, säger Toni Salonen.
Mot slutet av december stärker man också upp på montagesidan med Peter Oom. Peter är utbildad svetsare och en mångsidig montör som bland annat har arbetat för Volvo.

SPÄNNANDE PROJEKT UNDER 2018

Hösten var hektiskt och våren 2018 ser ut att bli lika händelserik för Roslöv. Från januari till april ska det bytas 30 dörrar för en privat fastighetsägare i Johanneberg, 188 dörrar till ett äldreboende på Saturnusgatan och 75 dörrar på Marklandsgatan. Under 2017 påbörjades ett fasadbyte på ett kontorshus i Högsbo Industriområde och detta jobb ska vara klart under januari/februari.

– På uppdrag av Iskällans Bygg ska vi byta alla fönster, dörrar och göra en helt ny entréfasad på fastigheten i Högsbo. Den nya entrén blir en tillbyggnad med aluminiumpartier och glas för en lyxigare känsla. Det är ett ganska stort jobb för oss och vi har tre montörer som sätter jobbet, säger Håkan Sävås.

Wallenstam har nyproduktion av 36 lägenheter på Volrat Thamsgatan och Roslöv levererar alla dörrar.

– Kunden har valt trädörrar klass 4 samt brandklassade aluminiumpartier till trapphus och entrépartier. Vi levererar men hoppas även få montera när vi kommer så långt, säger Toni Salonen.

PROBLEMLÖSNING OCH VIDAREUTBILDNING

Byggbranschen går för högtryck vilket innebär mycket jobb för Roslöv, men också långa leveranstider på framförallt dörrar. För att kunna lösa kundens problem gäller det att vara kreativ men också ha koll på lagar och regler.

– När leveranstiderna är långa behöver vi vara kreativa och hitta lösningar på kundens problem. Det kan bland annat handla om att bygga provisoriska dörrar så att man klarar en slutbesiktning, säger Toni Salonen, projektledare på Roslöv.
– Sedan skulle jag också vilja slå ett slag för våra andra produkter. Vi erbjuder bland annat ståldörrar, aluminiumpartier och stålpartier och vi är även duktiga på beslag, fortsätter Toni.

Den 25 maj infördes GDPR – General Data Protection Regulation – som reglerar all form av behandling av information som direkt eller indirekt kan knytas en till en person. Detta innebär en rad förändringar för myndigheter och företag och Roslöv arbetar med att se över sina rutiner, informerar medarbetare, kunder och leverantörer om hur de kommer att hantera uppgifter, vilka uppgifter och varför.

17 maj började fyra personer från Roslöv i en affärsjuridikkurs speciellt anpassad till byggbranschen.
– Vi bestämde oss för att ta en heldagskurs för att känna oss up to date inom ett väldigt viktigt område, säger Håkan Sävås.

PROBLEMLÖSNING OCH SPECIALDÖRRAR PÅ GAMLA ULLEVI

2007 började rivningen av Gamla Ullevi för att ge plats åt en ny modern arena. Higabgruppen fick uppdraget att projektera, uppföra, äga och förvalta arenan och Roslöv fick det fina förtroendet att montera alla aluminium- och ståldörrar på den nya arenan som stod klar under 2009.

Arkitekten hade sin vision och idé, och det gällde att hitta en lösning som fungerade tekniskt såväl som visuellt. Detta innebar att projektet blev lite mer komplicerat än vad mantänkt från början och den mest tidskrävande delen av uppdraget avsåg byggnation av karmar och foder till toalettdörrarna.

– I det här projektet var önskemålet att dörrarna skulle se exakt lika dana ut från utsidan. I normala fall är det inga problem, men till en allmän toalett på en så stor arena är tanken att man går in genom en dörr och ut genom en annan. Resultatet blev en inåtgående dörr och en utåtgående. Per automatik får du två olika utseenden på upphängningarna. Detta innebar att vi först och främst fick specialbygga dörrarna och därefter göra en speciallösning för karmar och foder, berättar Håkan Sävås.

Roslöv löste problemet och resultatet blev som man tänkt sig.

– Ja, det är ju ganska vanligt att kunden vill ha just speciallösningar och vi brukar faktiskt alltid lyckas hjälpa dem. Nästa gång du besöker Gamla Ullevi kan du ju slänga ett extra öga på toalettdörrarna, säger Håkan.

Totalt har Roslöv monterat alla aluminium- och ståldörrar till utrymningsvägar, toaletter och kiosker på Gamla Ullevi och arbetet tog ett par månader att färdigställa.

SEMESTER I ANTÅGANDE

Sommaren är snart här vilket innebär semester för de allra flesta. På Roslöv har man dock en hel del projekt som startar och löper under sommaren.

– Precis innan semestern startade arbetet med nybyggnation av provanläggning för Volvo VCC i Torslanda. Vi har två till fyra personer som arbetar med montage av ståldörrar, stålportar, aluminiumdörrar och aluminiumfönster för att bli klara under juli månad, säger Håkan Sävås.

Man arbetar också vidare med Ljungmansgatan för Ivar Kjellberg där Roslöv hittills har bytt 100 dörrar. Nu ska man bygga två extra våningar på huset och Roslöv ska montera 30 nya dörrar. Dessutom ska en fastighet i Högsbo Industriområde få nya fönster, dörrar och entréfasad vilket man beräknar tar cirka fem veckor.

– Ja, det blir full fart hela sommaren! Samtidigt vill vi passa på att önska våra kunder och samarbetspartners en fin semester, avslutar Håkan.

Hektisk vår på Roslöv

Det har varit en hektisk vår för Roslöv och just nu arbetar man för högtryck.

– Till sommaren ska en ny ankomsthall på Landvetter Flygplats stå klar och vi monterar entrépartier i stål samt ståldörrar. I maj startar ett arbete med att byta alla dörrar för utrymningsvägar och entrépartier i glas och aluminium för Folktandvården SU/Mölndal. Arbetet beräknas vara klart i juli, berättar Håkan Sävås.

Roslöv har också bytt 80 lägenhetsdörrar på Gullregnsvägen i Kungsbacka för Ivar Kjellberg.
– Förut hade man vanliga trädörrar men nu har kunden valt inbrottsklassade Daloc S33 säkerhetsdörrar med teakutförande. Utöver de 80 dörrar vi bytt ska vi byta 120 till, säger Håkan.