Rätt dörr för en tryggare boendemiljö

Inbrottstjuven fokuserar inte på låset som många kanske tror. Oftast är det dörrbladet eller träkarmen som utgör de svagaste punkterna.

Väljer du en säkerhetsdörr till din lägenhet får du en dörr där de hakformade tapparna och låsets hakreglar förbinder dörrbladet med stålkarmen vilket gör den mycket svår att bryta upp. En annan aspekt på dörrvalet är brandsäkerheten. Numera är det lag på att alla nyinstallerade dörrar mot trapphus ska vara både brandklassade och brandgastäta. En säkerhetsdörr stoppar brand och giftig brandrök men den stänger dessutom ute dofter, ljud och drag vilket i sin tur leder till en tystare och tryggare boendemiljö.

Lägenhetsdörr/Säkerhetsdörr från Hellbergs.

Brandklass EI30/EI60, säkerhetsklass 3 enl. SS-ENV 1627 MK3, Eller RC4,  ljudklass från R’w38 el 43dB.
Inbrottsskydd SS-ENV 1627 Motståndsklass (MK)

RC 2 Total testtid* 15 min varav effektiv angreppstid 3 min. Angreppet med verktyg som skruvmejslar (375 mm), hammare (125 g), kilar etc.
RC 3 Total testtid* 20 min varav effektiv angreppstid 5 min. Angreppet med verktyg som kofot (710 mm), kilar, skruvmejslar etc.
RC 4 Total testtid* 30 min varav effektiv angreppstid 10 min. Angrepp med verktyg som borrmaskin, kofot, yxa etc.
RC 5 Total testtid* 40 min varav effektiv angreppstid 15 min. Angrepp med verktyg som vinkelslip med 125 mm skiva, tigersåg, borrmaskin med hårdmetallborr etc.

* Skillnaden på total tid och angreppstid i SS-ENV 1627 ger testpersonen möjlighet att ta paus för att vila och fundera på nästa steg i testet.

Hellbergs Säkerhetsdörr är en utmärkt dörr för miljöer där de etiska kraven är lika höga som kraven på säkerhet. Hotell, kontor, lägenheter läkarmottagningar och utrymmen med stöldbegärligt gods är några exempel på var den lämpar sig.

Dörrar går att få i olika mönsteralternativ som präglas i plåten till olika spegel alternativ. Allt för att du ska kunna sätta din egen prägel på din entré. Dessa dörrar går endast att få som beställningsvara.

Vi frågor om lägenhetsdörrar eller övrigt, ring oss så hjälper vi er! Se lagerlista:

Lägenhetsdörr, Klass3, Foderbildande karm på G-sida, tittöga, Lås Assa 510 samt extralås, mekanisk ringklocka, med eller utan brevinkast, Brandkl EI30, Ljudkl Rw 38 dB.

Säkerhetsdörr/Lägenhet 9 x 20,8 H / V Mahogny
Säkerhetsdörr/Lägenhet 9 x 20,8 H / V Mahogny Utan brevinkast
Säkerhetsdörr/Lägenhet 9 x 20,8 H / V Ek
Säkerhetsdörr/Lägenhet 9 x 20,8 H / V Ek Utan brevinkast
Säkerhetsdörr/Lägenhet 10 x 20,8 H / V Mahogny

Extra tillbehör:
Dörrarna går att få i ett flertal STD- RAL kulörer. Säkerhetscylinderring vid ovalcylinder samt vredsats.

För att se dörrtypen klicka här  https://www.hellbergs.se/sakerhetsdorrar/hi-sd-rc3-ld/