Roslöv snart 70 år

År 1950 hade frisören Arvid Roslöv tröttnat på en ständigt värkande rygg och bestämt sig för att byta bransch. Han valde att hänga på sin svåger Kurt Hellberg som året innan startat produktion av brandklassade ståldörrar och skyddsrumsmaterial i Erikstad, Dalsland i företaget Hellbergs Industrier AB. Arvid var försäljningsansvarig för västra och södra Sverige i en dynamisk tid med stort byggande.

Arvid grundade i mitten på 50-talet företaget Arros som så småningom även började tillverka portar och entrépartier. I samband med detta startades också en montageavdelning upp. Allt fick ett abrupt slut 1972 när “botten gick ur” byggmarknaden (det fanns helt plötsligt tomma lägenheter som ingen ville ha) och ett stort antal företag gick i konkurs.

Året efter startades det som idag heter och verkar under företagsnamnet Roslöv AB, med en från början väldigt blygsam omsättning på några hundratusen kronor och som så sakteliga har växt och utvecklats under åren till dagens storlek med en omsättning på 40 miljoner kronor. Verksamhetsfältet har vidgats en del under årens lopp med säkerhetsdörrar, lägenhetsdörrar, jalusier, aluminiumfasader och galler m.m. År 1997 startades systerföretaget Holmens Glasmästeri AB som sysslar med allt (och lite därtill) inom traditionellt glas och som blev ett mycket bra komplement till Roslöv AB